Forsknings- og udviklingsfradrag på 130 procent forlænges med et år

AFTALE: En bred aftale forlænger virksomhedernes forsknings- og udviklingsfradrag på 130 procent. Radikale og Venstre drømte om at gøre fradraget permanent, men overvismand advarer. 

Danske virksomheder kommer frem til udgangen af 2022 til at have glæde af, at forsknings- og udviklingsfradraget er på 130 procent. 
Danske virksomheder kommer frem til udgangen af 2022 til at have glæde af, at forsknings- og udviklingsfradraget er på 130 procent. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Forsknings- og udviklingsfradraget på 130 procent er blevet forlænget, så det også omfatter hele 2022. 

Det sker som led i den brede aftale om en grøn skattereform, som den socialdemokratiske regering tirsdag landede med Venstre, Radikale, SF og Konservative. 

I juni besluttede regeringen sammen med Venstre, Radikale, SF, Enhedslisten, Konservative og Alternativet at forhøje virksomhedernes fradrag for udgifter til forskning og udvikling fra 110 til 130 procent frem til udgangen af 2021 i forbindelse med udfasningen af en række coronahjælpepakker.

Dokumentation

Med aftalen om erhvervs- og iværksætterinitiativer fra november 2017 blev det besluttet gradvist at forhøje virksomhedernes fradrag for udgifter til forskning og udvikling fra 100 procent til 110 procent frem mod 2026.

I juni besluttede regeringen sammen Venstre, Radikale, SF, Enhedslisten, Konservative og Alternativet at forhøje fradraget midlertidigt til 130 procent i perioden 2020 til 2021 med et loft på 50 millioner kroner for, hvor meget en enkelt koncern kan få i merfradrag som følge af forøgelsen til 130 procent.

Formålet er at øge virksomhedernes incitament til at investere i forskning og udvikling til gavn for danske eksporterhverv. 

Sammen med Venstre, Radikale, SF og Konservative har regeringen nu forlænget fradraget, så det gælder frem til udgangen af 2022.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00