Forstørret satspulje skal sikre psykiatri-handlingsplan

PSYKIATRI: Regeringens forslag om at lave en ekstra stor uddeling fra satspuljen på henholdvis 1,6 mia. og 300 mio. kr. bliver positivt modtaget af Venstre.
Venstre foreslår, at alle årets satspuljemidler bruges på psykiatri. Der er dog ikke sat start-dato på de ekstraordinære satspuljeforhandlinger i foråret.
Venstre foreslår, at alle årets satspuljemidler bruges på psykiatri. Der er dog ikke sat start-dato på de ekstraordinære satspuljeforhandlinger i foråret.Foto: Colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Psykiatrien har så store udfordringer, at vi bør bruge alle pengene her. 

Peter Christensen
Finansordfører (V)

Få døgn før regeringen ventes at lancere sin psykiatri-handlingsplan, satte regeringen i går et milliardbeløb i spil til området.

Helt konkret foreslår regeringen, at man i årets satspuljeforhandlinger afsætter et særligt stort engangsbeløb på 1,6 milliarder og 300 millioner til et varigt løft på satspuljeområdet.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og finansminister Bjarne Corydon (S), slog på et pressemøde tirsdag fast, at særlig psykiatrien skal få penge fra årets satspulje, der er væsentlig større end de foregående de seneste år.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00