Fra Fond til Forsker: Trygfonden og Offerfonden uddeler sene julegaver

FONDE: Trygfonden har bevilliget 7,3 millioner til seks forskellige sundhedsprojekter, mens Offerfonden har uddelt 15 millioner kroner til forskning primært ved Institut for Psykologi på SDU og Rigshospitalet. Velux FONDEN har støttet et tværgående program på RUC, der skal forske i at forstå og understøtte unge med psykiske vanskeligheder.

December byder ikke kun på gaver under juletræet rundt om i de danske hjem. Der er også blevet bevilliget millionbeløb til forskere, der i løbet af de næste år skal opstarte nye projekter. 

TrygFonden støtter seks forskellige projekter, der dækker alt fra at udbrede evidensbaseret udredning og behandling af OCD hos børn og unge til årsagen til skolefravær. OfferFondens penge skal blandt andet gå til fire projekter på Institut på Psykologi på SDU og til et projekt på Rigshospitalet, som skal forske i behandlingen af familier, der rammes af traumatisk skade på rygmarv og hjerne.

TrygFonden støtter sundhedsprojekter
Professor og overlæge Per Hove Thomsen fra Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center under Aarhus Universitetshospital i Risskov har modtaget 688.210 kroner fra TrygFonden. Pengene skal bruges til et projekt, der udbrede evidensbaseret udredning og behandling af OCD hos børn og unge i dansk børne- og ungdomspsykiatri.

Login