Frivillighed hindrer effektivt register

Reglerne er løse og baseret på frivillighed, og folketingsgrupperne har forskellig holdning til registering af folketingsmedlemmernes hverv og andre interesser. Flere har glemt eller undladt registrering, viser ny opgørelse.
Mette Dyrskjøt

Hvis man ikke vil oplyse sine hverv og interesser, så har man ikke rent mel i posen. Den beskyldning må alle, der ikke registrerer sig, leve med

Margrete Auken (SF)
Folketingets 4. næstformand
Folketingsmedlemmerne afgør selv, om de vil registrere bestyrelsesposter, selvstændig virksomhed eller rejser, som de har fået betalt. Det står i skarp kontrast til Europa-Parlamentet, hvor alle medlemmer skal oplyse alle interesser.

Altinget har gennemgået den seneste opdatering af registret, og der tegner sig et noget broget billede af medlemmernes registering.

Grundstenen i registreringen er frivillighed. Og det er der ingen problemer i, mener Folketingets formand, Christian Mejdahl (V), der tillige er formand for Udvalget for Forretningsorden.

"Det er rigtigt, at modellen er baseret på frivillighed, men dem, der lader sig registrere, forpligter sig til gengæld til at registrere alt," siger Christian Mejdahl.

0:000:00