Om  
Torsten Lauritzen

Hæderspris til rådgiver fra Diabetesforeningen

Professor Torsten Lauritzen modtager Bagger-Sørensen Fondens hæderspris på en halv mio. kr. for sit bidrag til diabetesforskningen. 

Sara Ridder

Diabetesforeningens lægefaglige chefrådgiver, professor ved Aarhus Universitet, Torsten Lauritzen modtager Bagger-Sørensen Fondens store hæderspris på en halv million kroner. Chefrådgiveren hædres for sit bidrag til diabetesforskningen. Det skriver Dagens Medicin

Studiet har sandsynliggjort, at tidlig opsporing og behandling af diabetes kan nedsætte risikoen for hjerte-kar-sygdom og for tidlig død. Studiet viste også, at der var en uacceptabel stor variation i behandlingskvaliteten mellem de forskellige lægepraksis. Dårlig behandlingskvalitet var forbundet med en tredobling af personer med hjerte-kar-sygdomme og dødsfald sammenlignet med praksis med god behandlingskvalitet.

Aktuelt er Torsten Lauritzen sammen med sine forskningskolleger i Danmark, England og Holland godt i gang med at gennemføre en 10 års opfølgning af patienterne, som deltog i ADDITION-studiet. Resultaterne forventes offentliggjort til næste år. I foråret indstillede Torsten Lauritzen sit virke som praktiserende læge i Ebeltoft for at dele sit arbejdsliv mellem professoratet ved Aarhus Universitet og en ny funktion som lægefaglige chefrådgiver i Diabetesforeningen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00