Her er leverandørerne af regeringens 64,5 millioner selvtests til skoleelever og offentligt personale

Fire leverandører skal stå for at levere de 64,5 millioner selvtests, som blandt andet skal være med til at sikre, at skolerne kan forblive åbne. 

Region Midtjylland har bestilt 68 millioner selvtests.
Region Midtjylland har bestilt 68 millioner selvtests.Foto: Erik Johansen/NTB/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Onsdag er skoleelever landet over vendt tilbage til de fysiske klasselokaler. 

For at skolerne kan forblive åbne, opfordrer regeringen med børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i spidsen til, at alle elever fra 1. klasse og op samt de ansatte på skolerne skal lade sig teste to gange om ugen.

Det skal ske ved hjælp af selvtest, som udleveres til personale, elever og forældre. 

Derfor har regeringen bedt Region Midtjylland om at indkøbe *64,5 millioner selvtests, som kan bruges til offentligt personale i eksempelvis ældreplejen, de sociale tilbud og på skolerne. 

Der er tale om selvtests fra fire forskellige leverandører.

Det oplyser Region Midtjylland og Styrelsen for Forsyningssikkerhed, som hjælper med logistikken i forhold til det nationale beredskab, til Altinget.

Oversigt over indkøbte selvtests

Region Midtjylland oplyser, at ordren er på 64,5 millioner selvtests.

Altinget har desuden spurgt om, hvad prisen for de 64,5 millioner selvtests er samt, hvordan antallet af selvtests fordeler sig på de enkelte leverandører, men det ønsker regionen ikke at svare på.

"Vi oplyser ikke priser og antal fordelt på leverandører, da det er konkurrenceparametre," lyder det i en skriftlig kommentar fra Region Midtjyllands vicedirektør, Dorte Christensen.

Læs også

Hasteudbud på vej

De fire leverandører har fået ordren via direkte tildeling, og de indgåede købsaftaler indeholder ikke optioner på at købe yderligere selvtests.

Er der behov for yderligere indkøb af selvtest, vil det ske igennem et hasteudbud fra Region Midtjylland, der også har stået bag kviktestudbuddene

*Rettelse: Det fremgik tidligere af artiklen, at regeringen havde bedt Region Midtjylland om at indkøbe 64,5 millioner selvtests.Altinget har efterfølgende fundet frem til, at det korrekte antal indkøbte selvtest var 64,5 millioner fremfor de 68 millioner, som Region Midtjylland oplyste. Derfor er tallet blevet rettet i rubrik og tekst. Altinget har også gjort Region Midtjylland opmærksom på fejlen. Regionen oplyser, at forskellen på de tal skyldes sammenblanding af måltal, nyindkøbte tests og lagerbeholdning. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Rosenkrantz-Theil

Social- og boligminister, MF (S)
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2003)

0:000:00