Hjerteforening: Regioner må stramme alvorligt op

HJERTER: Danske Regioner er alt for positiv i vurderingen af sygehusenes overholdelse af tidsfristerne i hjertepakkerne, mener man i Hjerteforeningen. Her frygter man, at den hullede overvågning dækker over endnu større problemer.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er to år siden, at sundhedsministeren besluttede, at denne form for overvågning skulle indføres. Så der har været lang tid til at implementere den.

Henrik Steen Hansen
Formand, Hjerteforeningen

Kun et mindretal af alle hjertepatienter i pakkeforløb er registeret i Seruminstituttets nye rapport om overholdelse af udrednings- og behandlingsfristerne i pakkeforløbene. Og det er et kæmpe problem, mener Hjerteforeningens formand, Henrik Steen Hansen.

Rapporten, der er den første af sin slags, men som vil udkomme kvartalsvis fremover, blev omtalt alt for positivt af Danske Regioners formand, Bent Hansen (S), mener Henrik Steen Hansen.

"Det er en meget lav andel af patienternes forløb, som er registeret. Og vi mener godt, at vi med rette kan frygte, at en 100 procents registrering ville vise, at det står værre til med overholdelsen end de resultater, der er blevet lagt frem. Det er meget sandsynligt, at de afdelinger, som overholder tidsfristerne, også er de mest motiverede for at få forløbene registeret," siger Henrik Steen Hansen, der selv er hjertelæge på OUH.

0:000:00