Hjerteforeningen revser økonomiaftale

KRITIK: Hjerteforeningen er langt fra imponeret over regionernes økonomiaftale for 2012. Aftalen er et kæmpe tilbageskridt i forhold til hjertepakkerne, mener foreningens formand. Venstre ryster på hovedet, mens S og SF forstår bekymringen.
Foto: colourbox
Tyson W. Lyall

Jeg bliver faktisk lidt ked af det, da vi altså er i en situation, hvor store dele af verdens lande er i recession, og hvor Danmark hele tiden kæmper en kamp for økonomien. Alligevel har vi vægtet sundhedsområdet meget højt, og så står der nogle patientforeninger, der bare hælder ned ad brættet hver eneste gang

Birgitte Josefsen (V)
Sundhedsordfører
Økonomiaftalen mellem regionerne og regeringen for 2012 risikerer at køre hjertepakkerne helt af sporet. Det mener Hjerteforeningen, der retter en hård kritik af regionernes og regeringens økonomiske prioriteringer. De frygter, at ventetiderne til en række forundersøgelser på hjerteområdet vil stige yderligere. Det kan ifølge foreningen få konsekvenser for hele sundhedsområdet.

Mens Venstres sundhedsordfører Birgitte Josefsen udtrykker dyb skuffelse over kritikken, bakker både S og SF op om Hjerteforeningens bekymringer for området.

"Vi må tage ansvar," siger Socialdemokraternes sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen.

Formand: En misset mulighed
I aftalen mellem Danske Regioner og regeringen er der afsat 1,5 milliarder kroner ekstra til sundhedsområdet i 2012. Ingen af disse penge er dog øremærket til hjerteområdet, og det kommer bag på Hjerteforeningens formand, overlæge, dr.med. Peter Clemmensen. Han mener, at parterne har svigtet det arbejde, der blev sat i gang med hjertepakkerne.

0:000:00