Homopris til Venstre-politiker

NOTE: Venstres politiske ordfører, Jens Rohde, får homoprisen Årets Laks, fordi han svømmede mod den politiske strøm i eget parti, da han støttede kunstig befrugtning af lesbiske og enlige.
Lars Igum Rasmussen
Venstres politiske ordfører Jens Rohde fik onsdag overrakt Landsforeningen for Bøsser og Lesbiskes årlige homopris Årets Laks, fordi han tør svømme mod strømmen.

Prisen blev tildelt, fordi han gik imod partilinjen og regeringens holdning og sammen med en håndfuld andre Venstre-politikere stemte for kunstig befrugtning af lesbiske og enlige foretaget af læger.

"Jeg er både stolt og glad, for det viser, at det har været vigtigt at kæmpe for at ligestille lesbiske med andre kvinder, når det gælder kunstig befrugtning," siger Rohde til Politiken.

I 2004 gik samme pris til landets statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), da han i offentligheden som privatperson havde udtalt sig positivt om muligheden for kirkelig vielse af bøsser og lesbiske.

Dokumentation
Dette skrev Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske (LBL):

Jens Rohde svømmede mod strømmen og sikrede insemination af lesbiske

Årets Laks har tradition for at være den mest kontroversielle pris, som LBL uddeler. Den gives til en person, der tør svømme imod strømmen. I år er det Venstres politiske ordfører Jens Rohde, der kan hive laksen i land.

"Ni års ørkenvandring for lesbiske stoppede, da Folketinget i juni vedtog, at lesbiske og enlige kvinder atter kan blive kunstigt befrugtet af læger. Det er den største homopolitiske sejr længe. Den blev kun vedtaget takket være en enig opposition og en lille gruppe Venstre-politikere anført af Jens Rohde. Han er i sandhed en laks, der tør gå imod både flertallet i sin folketingsgruppe, sit partis ordfører på området og regeringen - repræsenteret ved en Venstre-minister," siger Jesper Kiby Denborg.

"For to år siden uddelte LBL Årets Laks til en anden Venstre-politiker, statsminister Anders Fogh Rasmussen, for hans udtalelser om, at han som privatperson støttede kirkelige vielser af homoseksuelle. Desværre blev udtalelserne ikke fulgt op med politisk handling. I modsætning til sin partiformand tør Jens Rohde også at stemme rigtigt, når det gælder kunstig befrugtning. Derimod har heller ikke Jens Rohde desværre haft modet til at stemme for kirkelig vielse af homoseksuelle, som han ellers gjorde sig til talsmand for efter uddelingen af Årets Laks til Anders Fogh," fortsætter Jesper Kiby Denborg.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00