Ikke noget nyt center for kemikalier og sundhed

Connie Hedegaard (K) afviste på onsdagens åbne samråd at oprette et Center for Miljø og Sundhed efter forslag fra SF. Et center, der skal samle viden og forskning inden for kemikaliers påvirkning af folkesundheden. Næste år skal den nuværende indsats evalueres.
Lars Igum Rasmussen
Stigning i bryst- og testikelkræft. Ringere sædkvalitet. Flere børn med deforme kønsorganer. Astma og allergi hos en stor del af befolkningen. Overfølsomhed.

Vi lever i et usundt miljø, hvor meget tyder på, at kemikalierne - der er i alt fra babyers biderangle over hårde hvidevarer til det, som vi spiser - er årsagen til alle de ovennævnte problemer. Og utallige flere.

Forholdet mellem miljø og sundhed var derfor årsagen til onsdagens samråd, hvor Folketingets Miljøudvalg havde hidkaldt miljøminister Connie Hedegaard (V).

SFs Jørn Jespersen ville høre, om der var opbakning til et gammel forslag om et Center for Miljø og Sundhed, der som sekretariat med et mindre hold forskere tilknyttet skal samle og formidle viden om kemikalier og deres indflydelse på den menneskelige sundhed.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00