Ingen cigaretter giver flere penge

Restaurationsbranchen har ændret forhold til cigaretter og røg på barer og restauranter efter det er kommet frem, at fem til ti ansatte dør passiv rygning og erfaringer fra New York viser, at indtægten ikke falder over tid. Kristendemokraterne vil også have rygeforbud.
Cecilie Bech
Det vakte ramaskrig i barmiljøet og på restauranter i New York, da man for nyligt indførte totalt rygeforbud. Ejerne frygtede cafelukninger, som følge af færre kunder.

Men nu viser det sig, efter let faldende indtægter i starten, at gæsterne kommer tilbage og rent faktisk bruger flere penge i de røgfrie restauranter og barer, oplyser HORESTA.

Denne erkendelse - sammen med oplysninger i en rapport fra Arbejdsmiljøinstituttet, der konkluderer, at mellem fem og ti medarbejdere på danske cafeer og restauranter hvert år dør som følge af passiv rygning - får nu HORESTA sammen med RBF, RestaurationsBranchens Forbund, til radikalt at skifte holdning. Cigaretter bør forbydes ved lov i det danske restaurationsliv.

"Vi ønsker et rygeforbud gennem lovgivning først og fremmest på grund af denne rapport. Man skal vise ansvarlighed over for medarbejderne," siger Allan Carlsen, der er næstformand i HORESTA og formand for Arbejdsmiljøudvalget.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00