Jørgen Winther går til valg på røgfri restauranter

Sundhedsordfører for Venstre, læge Jørgen Winther, går til valg på røgpolitik - stik imod partilinien. Han mener, at restauranter og cafeer skal være røgfri. "Partiet vil vente", siger Lars Løkke Rasmussen (V).
Lars Igum Rasmussen

I Irland og selv et land som Italien har de rygeforbud. Men i Danmark er vi simpelthen så fodslæbende, når det drejer sig om ernæring, motion og rygning. Det er også derfor, at vi har en meget højere dødelighed og lavere gennemsnitslevealder end vi burde. Det må nogen jo sige højt. Også selvom man er liberal."

Jørgen Winther
Sundhedsordfører for Venstre
"Jeg kommer til at tabe de ældre mænd, der ryger hæmningsløst, men som tidligere har stemt på mig."

Venstres sundhedsordfører Jørgen Winther er ikke bange af sig. Han bryder med sundhedsminister Lars Løkke Rasmussens holdning til, hvorvidt det skal være tilladt at ryge på danske restauranter eller ej.

Torsdag vil der være store valgannoncer for venstremanden i JP Århus, hvor han slår et slag for røgfrie restauranter. Noget ministeren og partiet er helt uenig i.

"Som læge er jeg forpligtet til at gå foran i gruppen, ellers vil vi ikke bevæge os. Og der er solid dokumentation for, at rygning på restauranter er farligt. 8-10 i restaurationsbranchen dør årligt, og man bør altså i Danmark have lov og ret til en sund arbejdsplads," siger Jørgen Winther, der selv er ikke-ryger, til Altinget.

0:000:00