Julesamtale med Özlem Sara Cekic

JULEKALENDER: Altinget.dks generelle sektion bringer hver dag frem mod jul en samtale med en dansk politiker. En af dem er Özlem Sara Cekic.
Özlem Sara Cekics vigtigste politiske mål er at sikre, at mennesket kommer før systemet. Desuden er psykiatrien hendes hjertebarn. (Foto: Camilla Khaldi Assas/Altinget.dk)
Özlem Sara Cekics vigtigste politiske mål er at sikre, at mennesket kommer før systemet. Desuden er psykiatrien hendes hjertebarn. (Foto: Camilla Khaldi Assas/Altinget.dk)

Jeg vil blive ved med at lave det, jeg gør, i forhold til de udsatte grupper, i forhold til psykiatrien og i forhold til etniske minoriteter. Jeg vil blive ved med at beskæftige mig med politik, hvor man faktisk kan være med til at forandre samfundet og systemet.

Özlem Sara Cekic
MF, SF
Fakta
Özlem Sara Cekic er 36 år og uddannet sygeplejerske. Hun har været medlem af Folketinget siden 2007. I dag sidder hun blandt andet i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget samt By- og Boligudvalget for SF. Desuden er hun psykiatriordfører og sundhedsordfører for partiet.

Kilde: ft.dk

Hvorfor gik du ind i politik?

Jeg gik ind i politik, fordi jeg i sin tid gerne ville gøre en forskel for børn, der ventede på at komme på venteliste til børnepsykiatrisk afdeling. Jeg stillede op som tillidsmand og blev valgt ind i Dansk Sygeplejeråds bestyrelse, men det gik op for mig, at fagbevægelsen var mere optaget af arbejdsvilkår end ventelisterne i børnepsykiatrien. Jeg dannede derfor min egen forening, hvor jeg både samlede kulturbilletter til fattige børn og gav kaffe til hjemløse. Men jeg følte, at hvis jeg virkeligt skulle rykke noget, skulle jeg melde mig ind i et parti. Jeg valgte herefter at melde mig ind i SF, hvor jeg har følt mig hjemme lige siden.

Hvad er dit vigtigste politiske mål?

0:000:00