Kamal fyret på gråt papir

NYHED: Kamal Qureshi er ikke længere SF's frontfigur på sundhedsområdet. I stedet skal Karl Bornhøft fremover være partiets hovedordfører.
Kamal Qureshi er ikke længere SF's sundhedsordfører.
Kamal Qureshi er ikke længere SF's sundhedsordfører.Foto: folketinget
Anders Heissel

Kamal er ikke hovedordfører, fordi vi har ladet partiets politiske prioritet matche med den person, der har ordførerskabet, og det har Karl Bornhøft.

Ole Sohn
Gruppeformand for SF

Efter sager om blandt andet falsk navn i forbindelse med en lejekontrakt får Kamal Qureshi ikke sin post som sundhedsordfører tilbage i SF.

Det står klart, efter at partiets ledelse har truffet en afgørelse om at sætte Karl Bornhøft ind som hovedordfører på sundhedsområdet. Det sker på baggrund af en indstilling fra de fire SF'ere i Folketingets Sundhedsudvalg, hvor Anne Baastrup og Jonas Dahl sidder foruden Kamal Qureshi og Karl Bornhøft, siger SF's gruppeformand, Ole Sohn.

"De fire i Sundhedsudvalget har fordelt opgaven på en måde, så Karl Bornhøft har folkesundhed, forebyggelse og sygehusvæsnet. Det er netop de områder, som har SF's største prioritet, så derfor er det naturligt, at han er blevet hovedordfører," siger Ole Sohn.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00