Klinisk forskning under pres

NYHED: Hovedstadsregionens førende internationale stilling inden for klinisk forskning er presset af forskermangel og stigende effektiviseringskrav. 44 nye initiativer skal vende udviklingen.
Uffe Laursen

...når vi henvender os, svarer lægerne, at de gerne vil, men der er ingen ledige hænder.

Anne-Marie Levy Rasmussen
Direktør, GSK Danmark
Hvert år lægger medicinalgiganten GlaxoSmithKline (GSK) 60 mio. kr. til lægemiddelforskning i Danmark. GSK vil gerne forske mere:

"Men når vi henvender os, svarer lægerne, at de gerne vil, men der er ingen ledige hænder," siger Anne-Marie Levy Rasmussen, direktør for corporate affairs i GSK Danmark til nyhedsbrevet Mandag Morgen.

Falder bagud 
Problemstillingen er symptomatisk for den udvikling, som hovedstadsregionens medicinalforskning i øjeblikket er inde i, fastslår en ny rapport fra Lægemiddelindustriforeningen, Region Hovedstaden og Københavns Universitet.

Regionens internationale førerstilling inden for klinisk forskning er under pres med de nærmeste konkurrenter pustende i ryggen. I årerne 2001-2005 voksede investeringerne i sundhedsvidenskabelig forskning godt nok med 51 procent. Problemet er blot, at tilsvarende investeringer i Norge og Sverige voksede endnu mere. 

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00