Kostrådene skal være lettere at forstå

ANBEFALINGER: De otte kostråd er ved at blive revideret. Udover en opdatering i forhold til ny forskning skal kommunikationen også revideres, så man sikrer, at rådene let kan omsættes til praksis. I Forbrugerrådet og L&F er man begejstrede over udviklingen.

Det skal være mere håndgribeligt at bruge kostrådene. Ved at teste rådene inden de formuleres, kan vi sikre, at det bliver lettere for folk at omsætte anbefalingerne til praksis.

Else Molander
Kontorchef, Fødevarestyrelsen
Det er nu blevet tid til at revidere de otte kostråd, der er Fødevarestyrelsens officielle anbefalinger til en sund levevis. Derfor er styrelsen ved at nedsætte en forskergruppe, som skal vurdere, hvor der er behov for ændringer.

"Man skal have en revision en gang i mellem. Det er seks år siden sidst, så nu sætter vi arbejdet med at opdatere kostrådene i gang," siger Else Molander, kontorchef i Fødevarestyrelsen.

Kommunikationen skal revideres
Men det er ikke kun i forhold til forskning, at rådene skal opdateres. Når forskergruppen har gjort deres arbejde, peger Else Molander på, at der er behov for at se på, hvordan formidlingen af kostrådene foregår:

"Kostrådene skal også opdateres i forhold til kommunikationen. Da man lancerede dem i 2005, blev det ikke testet, hvordan folk forstod rådene. Vi vil denne gang lave testgrupper, så vi ved, hvordan folk fortolker de enkelte kostråd, inden den endelige formulering," siger hun.

0:000:00