Kühnau har snart brugt alle akutpengene for i år. Tirsdag tog han i Finansministeriet efter flere

Pengene til afvikling af ventelister i 2024 bør kunne bruges i år, og så er Wammens demografimilliard langt fra nok, lød det fra Danske Regioner før økonomiaftaleforhandlingerne.

Finansminister Nicolai Wammen (S) lover på den ene side regioneren to milliarder ekstra til sundhedsvæsenet allerede ved første forhandlingsmøde til de årlige økonomiforhandlinger. Omvendt så vil regeringen også kræve besparelser hos regionerne, som måske delvist skal finansiere dette løft. 
Finansminister Nicolai Wammen (S) lover på den ene side regioneren to milliarder ekstra til sundhedsvæsenet allerede ved første forhandlingsmøde til de årlige økonomiforhandlinger. Omvendt så vil regeringen også kræve besparelser hos regionerne, som måske delvist skal finansiere dette løft. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg ToftAndreas Wind

Det var egentlig næste års økonomi for sundhedsvæsenet, regeringen og regionerne indledte forhandlinger om tirsdag.

Men sygehusene har brug at kunne bruge flere penge allerede i år, hvis regeringens håb om at komme de lange ventelister til livs skal holdes i live.

Det var et af hovedbudskaberne fra Danske Regioners formand Anders Kühnau (S) til journalisterne foran Finansministeriet.

0:000:00