Kunstig befrugtning var vigtigt for politikerne

NYHED: Kunstig befrugtning har været det væsentligste sundhedspolitiske emne for oppositionen i denne samling. Altinget gør status, men hører også om eksperimentel kræftbehandling, psykiatriloven og indsatsen mod spiseforstyrrelser.
Lars Igum Rasmussen
Det politiske år på Christiansborg er slut.

Men før hængekøjer under sydens sol trækker politikerne væk fra Slotsholmen, har Altinget hørt, hvad der har været det absolut væsentligste sundhedspolitiske, der er sket i denne samling. Læs svarene her:

Birthe Skaarup, Dansk Folkeparti:
"Psykiatriloven trak tænder ud. Ministeren lagde jo op til tvangsmedicinering af psykisk syge, uden at alle de andre instrumenter og muligheder var afprøvet. Det kunne vi simpelthen ikke støtte. Derfor er jeg glad for, at de paragraffer, 13d og 13e var det vist, er kommet ud af lovgivningen. Fronterne blev skarpt trukket op, men det skyldes muligvis også, at Lars Løkke Rasmussen troede, at han havde flertallet. Men der er altså mange gode steder, der kan afprøves først, mange instrumenter, der i dag ikke benyttes, og det skal vi altså prøve, før vi udsætter de psykisk syge for ambulant tvang, synes jeg. Det handler om patientsikkerhed. Men vi kunne jo godt mødes om mange af de andre gode tiltag - mere lægelig overvågning, flere tilsyn. Men det viste sig også, at mange af sengepladserne til de psykisk syge er nedlagt. Derfor nytter det jo ikke, at man sender dem på gaden, når de ikke er færdigbehandlede og så vil tvangsmedicinere, hvis det går galt. Jeg ved godt, at sengepladser koster mere end tvangsmedicinering, men vi sender jo ikke nyrepatienter hjem, der ikke er færdigbehandlede."

Helle Sjelle, Det Konservative Folkeparti:
"Personligt har jeg været mest glad for, at spiseforstyrrelser er blevet sat på dagsordnen. Vi har nu fået lovning på en behandlingsgaranti, og det er utrolig vigtigt for de mennesker, som lider af spiseforstyrrelser. Det er ikke rimeligt, at hverken de eller deres pårørende slås med de lange ventetider. Indtil nu har behandlingsgarantien kun gjaldt fysiske sygdomme, derfor er det vigtigt, at vi nu er på vej mod en garanti, der også gælder de spiseforstyrrede. Et helt klart overset område, hvor patienterne, deres pårørende og omgivelserne påvirkes kraftigt."

0:000:00