Kvalitetskriterier for alkoholbehandling mangler

NYHED: For store forskelle på alkoholbehandlingen og for mange behandlere uden faglig ballast, lyder behandlingsinstitutioners opråb til politikerne.
Fem af landets største behandlingsinstitutioner på alkoholområdet ønsker overordnede kvalitetskriterier for at sikre faglig kvalitet.
Fem af landets største behandlingsinstitutioner på alkoholområdet ønsker overordnede kvalitetskriterier for at sikre faglig kvalitet.Foto: colourbox
Rikke Schielder Jørgensen
Fakta

De fem institutioner bag brevet:

Majorgården, Ålsgårde

Ringgården, Middelfart

Sydgården, Haderslev

Behandlingscenter Tjele, Viborg

Frederiksberg Centeret, København  

Kilde: Brev til Socialudvalget

Der er for stor forskel på kvaliteten af alkoholbehandlingen rundt om i kommunerne. Og derfor må man sammensætte et centralt sæt kriterier for, hvordan behandling for alkoholisme defineres og udmøntes i praksis.

Det mener fem af landets største behandlingscentre på alkoholområdet. De er derfor gået sammen om et brev til blandt andre Socialudvalget og Sundhedsudvalget på Christiansborg, hvor de kræver opmærksomhed om disse problemstillinger.

Ifølge Torben Ballegaard, der er centerleder på Ringgården i Middelfart, skyldes problemet flere ting. For det første er nogle kommuner ikke klædt ordentligt på til opgaven med at forvalte alkoholbehandlingen:

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00