Lægeforeningen: Psykiatrien får langtfra penge nok

REAKTION: Lægeforeningen mener, at de 200 mio. kr. ekstra til psykiatrien langtfra er nok. De roser til gengæld optakt til visitering på alle skadestuer, men kritiserer dog, at arbejdet med nationale kliniske retningslinjer skal ledes uden læger.
Lobna Taiybi

200 millioner kroner. Det er det ekstra beløb, der er blevet afsat til psykiatrien i regeringens og Danske Regioners økonomiaftale for 2013. Lægeforeningen mener, at de 200 millioner langtfra er nok til at rette op på "mange års økonomisk efterslæb".

"De 200 mio. kr. er bedre end ingenting, og det er positivt, at regeringen har lyttet til, at kapaciteten skal udbygges hurtigt. Men det er et sørgelig faktum, at det jo langtfra er nok. At rette op på års økonomisk diskrimination af psykiatrien kræver helt andre beløb," udtaler formand for Lægeforeningen, Mads Koch Hansen, i en pressemeddelelse. 

Han fremhæver, at en ny analyse fra Dansk Sundhedsinstitut har dokumenteret, at der er behov for 1200 medarbejdere ekstra i psykiatrien, hvis den skal kunne levere den nødvendige behandling af voksne patienter med nydiagnosticeret depression, angst og skizofreni.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00