Læger og patientforening kritiserer sundhedsaftale

AFTALE: Mens Kræftens Bekæmpelse roser, er både Danske Patienter og Lægeforeningen stærkt kritiske over for sidste uges sundhedsaftale mellem regeringen, DF og Pia Christmas-Møller.
Skuffende, uambitiøs og usammenhængende er nogle af de ord, som Sundhedsaftalen mellem regeringen, DF, og Pia Christmas-Møller får med på vejen af Danske Patienter og Lægeforeningen, der ikke har mange lovord til overs for den nye sundhedsaftale.

Danske Patienter mener, at sundhedsaftalen indeholder enkelte gode initiativer, men retter kritik mod udredning, kvalitet og sammenhæng. Formanden for Danske Patienter Lars Engberg mener ikke, at aftalen løser de udfordringer, som eksisterer i sundhedsvæsenet.

"På helt isolerede områder er der rigtig gode initiativer - det handler om hjerneskadeområdet, om kræft og psykiatri, og så er det godt med et par ekstra milliarder i budgettet. Men når det kommer til udredning, sikring af sammenhæng og kvalitet i sundhedsvæsenet, er aftalen ikke konkret nok, og det er bekymrende," siger han i en pressemeddelelse.

Han støttes op af formanden for Lægeforeningen, Mads Koch Hansen.

0:000:00