Læs Rigsrevisionens notat om kræftbehandlingen

DOKUMENTATION: Læs her Rigsrevisionens notat om beretning om mål, resultater og opfølgning på kræftbehandlingen.
Lobna Taiybi

Notatet er baseret på en redegørelse fra ministeren for sundhed og forebyggelse og handler om de initiativer, som Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse (herefter Sundhedsministeriet) har iværksat som følge af beretningen.

Notatet indeholder følgende konklusion:
Jeg finder, at sundhedsministeren på tilfredsstillende vis redegør for, hvilke initiativer beretningen har givet anledning til. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse (herefter Sundhedsministeriet) har på baggrund af beretningen iværksat månedlige indberetninger fra regionerne om overholdelse af reglerne om de maksimale ventetider. Ministeriet har også igangsat et arbejde med at etablere en ny monitoreringsmodel for kræftområdet, som skal sikre en præcis og løbende overvågning af både de maksimale ventetider og forløbstiderne i pakkeforløbene.

Sundhedsministeren tager til efterretning, at Rigsrevisionen finder, at der bør opstilles mål for kvaliteten af kræftbehandlingen og for kræftpatienternes overlevelse. Kvaliteten af kræftbehandlingen følges på nationalt plan, og kvalitetsudviklingen på kræftområdet er styrket med en bevilling til kvalitetsarbejdet i de kliniske databaser. Regionerne har oplyst, at der er etableret en ny organisation i 2011, som giver regionerne mulighed for at styrke opfølgningen på resultaterne fra de kliniske databaser.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00