Lesbiske får ret til kunstig befrugtning - snart

NYHEDSANALYSE: I dag onsdag skyder regeringen og DF oppositionens hjælp om kunstig befrugtning til lesbiske i sænk. Men lægehjælpen kommer alligevel snart til de enlige kvinder og lesbiske. Læs her hvorfor.
Lars Igum Rasmussen
Fakta
Sådan er loven:

Regeringen har fremsat lov om kunstig befrugtning, bl.a. om opbevaring af æg.

Loven indeholder intet om muligheden for befrugtning af enlige og lesbiske hos en læge. Et ellers omstridt punkt siden den nuværende lov blev vedtaget i 1997 og netop fratog disse to grupper mulighed for lægehjælp til kunstig befrugtning.

Oppositionen har stillet ni ændringsforslag. Blandt andet at enlige og lesbiske får ret til kunstig befrugtning af læger betalt af det offentlige.

Venstres Jørgen Winther har lovet på forsiden af Politiken, at enlige og lesbiske skal kunne få lægehjælp på privatklinikker.

Det har han endnu til gode at indfri.


Kilde: Altinget
Lesbiske og enlige mødre skal fortsat fratages retten til kunstig befrugtning foretaget af en læge.

Det sørger Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti for i dag onsdag.

Med mindre en hvid kanin hives op af en Venstre-hat nedstemmer de tre partier efter al sandsynlighed i løbet af eftermiddagen oppositionens ændringsforslag til andenbehandlingen af den meget omdiskuterede L 151 - lov om kunstig befrugtning. Dermed må den højeste faglige ekspertise, altså lægerne, fortsat ikke foretage det simple indgreb.

Især i Dansk Folkeparti og hos De Konservative er en familie lig med mor, far og barn. Derfor skal det offentlige ikke støtte disse særlige kvinders lyst til svangerskab.

0:000:00