Video: Venstre præsenterer udspil, der skal give bedre lægedækning i Danmark

Mangel på læger er ifølge Venstre en af Danmarks store udfordringer, og derfor foreslår partiet, at vi skal have 1.700 flere praktiserende læger i 2035. 

Mads OutzenCaroline Tranberg

”Alle danskere har ret til en god læge tæt på”.

Sådan lød det fra partiformand Jakob Ellemann-Jensen (V) på Venstres pressemøde efter deres årlige sommergruppemøde. Pressemødet blev i år holdt i Kolding, hvor Venstre bestrider borgmesterposten. Partiformanden indledte da også med at fortælle, at det kommende kommunal- og regionsvalg til november er en af årsagerne til, at Venstre præsenterer lægeudspillet nu.

Ifølge Ellemann-Jensen er mangel på læger en af de tre store udfordringer for Danmark i dag – udover klimaet og pres på selvstændige erhvervsdrivende – og derfor foreslår Venstre, at vi fremtiden skal have 1.700 flere praktiserende læger, end der er i dag. Partiformanden lod sundhedsordfører Sophie Løhde (V) uddybe:

”Derfor foreslår vi, at Folketinget i de kommende sundhedsforhandlinger indgår et forpligtende mål om, at Danmark skal have 5.000 praktiserende læger senest i 2035,” sagde hun på pressemødet.

Venstre vil skaffe flere læger ved blandt andet at opjustere antallet af studiepladser rundt i landet, ved at give økonomisk støtte til læger, der bosætter sig i steder, hvor der er lægemangel – og ved at give penge til bedre lægehuse.

Se hele Venstres udspil til bedre lægedækning her.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

Karsten Lauritzen

Direktør, DI Transport, fhv. skatteminister (V)
ba.scient.adm. (Aalborg Uni. 2014)

Sophie Løhde

Indenrigs- og sundhedsminister, MF (V)
HA (kom.) (CBS 2007)

0:000:00