Lov der skal sikre penge til børn og ældre udsættes... igen

Den længe ventede velfærdslov, som skal lægge bund under kommunernes udgifter til børn og ældre, er udsat til efter sommerferien. Enhedslisten kritiserer regeringen for nøl. Regeringen garanterer dog, at kommunerne i mellemtiden ikke kommer til at opleve velfærdsforringelser.

Velfærdsloven hører til på finansminister Nicolai Wammens (S) bord. Lovforslaget var senest varslet til marts, men udsættes nu til efteråret.
Velfærdsloven hører til på finansminister Nicolai Wammens (S) bord. Lovforslaget var senest varslet til marts, men udsættes nu til efteråret.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

En ny velfærdslov, som skal sikre, at pengene følger med antallet af børn og ældre, har længe været regeringens svar på det stigende demografiske pres.

Regeringens lovforslag var egentlig varslet i starten af 2020, men er flere gange udsat på grund af coronakrisen. I aprilredegørelsen, som er den seneste status for afvikling af regeringens lovprogram fremgår det, at planen om en velfærdslov i indeværende Folketingsår heller ikke holder stik.

Socialdemokraternes finansordfører Christian Rabjerg Madsen bekræfter, at lovforslaget er udsat til efter efteråret, men at støttepartierne forinden vil blive indkaldt til indledende drøftelser om den kommende velfærdsloven.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00