Lungeforeninger fusionerer

FUSION: To af landets små patientforeninger går nu sammen for at blive stærkere. LungePatient.dk og Danmarks Lungeforening fusionerer og bliver til Lungeforeningen. 

Johannes Flensted-Jensen, der er nyvalgt bestyrelsesformand i Lungeforeningen.
Johannes Flensted-Jensen, der er nyvalgt bestyrelsesformand i Lungeforeningen.Foto: Kirsten Mengel
Franka Lykke Vedel KessingKatrine Falk Lønstrup

Foreningerne LungePatient.dk og Danmarks Lungeforening er gået sammen og har dannet Lungeforeningen. Det oplyser den nye forening i en pressemeddelelse mandag.

Fusionen er blevet til på baggrund af ønsket om en fælles indsats på lungeområdet, der skal hjælpe de over 700.000 danskere, der er ramt af en lungesygdom. Derudover fremhæver foreningen, at der er brug for en indsats over for de mange danskere, der lever med en lungelidelse uden en diagnose.

Fakta
LungePatient.dk
LungePatient.dk (tidligere Lungeforeningen Boserup Minde) blev grundlagt i 1903 af en kreds af tuberkuloseramte på det daværende Boserup Sanatorium ved Roskilde. Foreningen blev primært drevet at frivillige og havde til formål at hjælpe lungepatienter ved blandt andet at tilbyde dem sociale aktiviteter og leje af sommerhuse.


Danmarks Lungeforening
Danmarks Lungeforening blev grundlagt i 1901 med formål
et at bekæmpe tuberkulose. Efter tuberkulosens udryddelse i Danmark skiftede foreningen fokus til også at omfatte andre lungesygdomme. Danmarks Lungeforening fokuserede på patientstøtte, at udvikle flere aktiviteter for mennesker med lungelidelser og at opnå politisk opbakning på lungeområdet.

Danmarks Lungeforenings Fond
Danmarks Lungeforenings Fond støtter lungeforskning, der
skaber viden om lungerne og er med til at forbedre forebyggelse og behandling af lungesygdomme. Fonden uddeler gennemsnitligt 1,5 millioner kroner om året.


Børnelungefonden
Børnelungefonden er en selvstændig fond,
der blev stiftet i 2014, og hvis formål er at støtte forskning, aktiviteter og rådgivning til familier med lungesyge børn og unge.

Kilde: Lungeforeningen

Forbedret indsats mod lungesygdomme
Johannes Flensted-Jensen, tidligere bestyrelsesformand i Danmarks Lungeforening og nyvalgt bestyrelsesformand i Lungeforeningen, glæder sig over fusionen:

0:000:00