Måling: Sundhed falder markant, men er stadig vælgernes topprioritet

Vælgernes prioritering af sundhedsområdet er tilbage på normalt niveau, viser ny måling. Det samme gælder tilliden til regeringens sundhedspolitik. Emnet er alfa og omega de kommende år, siger politisk redaktør.

En måling fra december viste, at befolkningen var ved at miste troen på, at regeringen var bedst til at styre sundhedsvæsenet. Nu har regeringen tilsyneladende vundet den tabte tillid tilbage.
En måling fra december viste, at befolkningen var ved at miste troen på, at regeringen var bedst til at styre sundhedsvæsenet. Nu har regeringen tilsyneladende vundet den tabte tillid tilbage.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Da Epinion sidste gang bad vælgerne pege på tidens vigtigste politiske spørgsmål, var der ingen tvivl: Hele 28 procent satte sundhedsvæsenet højest på dagsordenen.

Det var i december, hvor en truende ny coronabølge gik hånd i hånd med beretninger fra sygehusenes frontlinje om flere akut syge og mangel på medarbejdere. 

Nu tyder alt på, at den eksplosive interesse for sundhedsområdet var forbigående. Ifølge en dugfrisk måling, foretaget for Altinget og DR, ligger sundhed stadig i top som det vigtigste emne i dansk politik, men stærkt forfulgt af klima: 16 procent af vælgerne har 'sundhed og hospitaler' som vigtigste politiske dagsorden, mens 15 procent har 'miljø og klima' på førstepladsen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00