Med mig som minister: Birgitte Josefsen

ØNSKETÆNKNING: Altinget.dk har spurgt Folketingets sundhedsordførere, hvordan de ville regere som sundhedsminister. Læs her om Birgitte Josefsen (V), der ikke mener, man kan forbyde sig til sundhed.
Foto: ft.dk

Jeg er af den opfattelse, at man ikke kan forbyde sig til sundhed. Derfor vil jeg meget gerne, at man styrker hele undervisningsdelen i forhold til at sætte fokus på sundheden.

Birgitte Josefsen (V)
Sundhedsordfører
Altinget.dk har givet alle sundhedsordførerne i Folketinget mulighed for at svare på spørgsmålet "Hvad ville der ske, hvis jeg var sundhedsminister".

I de kommende uger bringer vi ordførernes svar herpå gennem en række centrale spørgsmål på området. Kvinden i den fiktive ministerstol er lige nu Birgitte Josefsen (V), der blandt andet ville styrke det nære sundhedsvæsen.

Hvad ville du gøre som det allerførste efter at have lukket døren bag dig og sat dig til rette i stolen på ministerkontoret?
Jeg vil lægge en meget klar linje for, hvordan jeg ser, sundhedsområdet skal formes og udvikles. Og det skal være med sigte på, at patienter skal den have rettighed, som også eksisterer i dag, til hurtig behandling. Det vil være at styrke det nære sundhedsområde, så trygheden bevares.

Det er sådan, at man på landsplan er ved at samle sygehusfunktionerne på færre steder, og det betyder, at man skal kigge på, hvordan man styrker det nære sundhedsvæsen. Det vil være sig den hjælp og de muligheder, som man kan få løst på sundhedsområdet og hos den praktiserende læge og en styrkelse af hele den præ-hospitale indsats. Det skal være at sikre en hurtig udredning og behandling af patienter med mistanke for livstruende sygdomme.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00