Medier prioriterer ikke regionsvalg

RV13: Mens mange mediers dækning af kommunalvalget tager til, lever den sideløbende valgkamp i regionerne en skyggetilværelse. Folk kommer til at stemme i blinde, advarer ekspert.

Foto: colourbox.com
Lasse Lange

Der er masser af sundhedsstof i de store aviser. Alligevel optræder regionsrådsformændene, der leder det meste af sundhedsvæsenet, stort set ikke i medierne. Det er paradoksalt.

Mark Ørsten
Lektor, Roskilde Universitet
Fakta
Tag Altinget.dks kandidattest og find ud af, hvilken regionskandidat du er mest enig med.

687. Så mange artikler har et udsnit af nationale, lokale og regionale medier i løbet af de seneste par uger skrevet om næste uges regionsvalg.

I den samme periode har de samme medier skrevet 2.202 artikler om kommunalvalget, der ligesom regionsvalget bliver afholdt på tirsdag 19. november.

Det viser en optælling, Altinget.dk har lavet ved hjælp af artikeldatabsen Infomedia. Ifølge optællingen bruger medierne omkring tre-fire gange så meget spalteplads på kommunalvalget som på regionsvalget.

Dokumentation

Sådan har vi gjort
Altinget.dk har ved hjælp af nøgleordssøgninger i artikeldatabasen Infomedia foretaget en kvantitativ gennemgang af en række lokale, regionale og nationale mediers dækning af kommunal- og regionsvalgene i år og i 2009.

Opgørelsen skal tages med visse forbehold. Eksempelvis er artikler, der handler om kommunal- eller regionsvalgene, men ikke har ordene "region" eller "kommune" med i en eller anden form, ikke med i opgørelsen.

Medier
Børsen
Ekstra Bladet
Information
Jyllands-Posten
Politiken
Weekendavisen
Ritzaus Bureau
Altinget.dk
Avisen.dk
Frederiksborg Amts Avis
Helsingør Dagblad
Holbæk Amts Venstreblad
Horsens Folkeblad
Lolland-Falsters Folketidende
Vejle Amts Folkeblad
Viborg Stifts Folkeblad
Århus Stiftstidende

Søgeord
regionsvalg*
region* *valg*
regionrådsvalg*
kommunalvalg*
kommune* *valg*
kommunevalg*


0:000:00