Medlem af ny strukturkommission: Ældrepleje og sundhedsvæsnet er to sider af samme sag

Den kommunale ældreplejes knopskydning i sundhedsfaglige indsatser og tilbud står centralt for konsulent og debattør Sidsel Vinges i hendes rolle som medlem af regeringens nye sundhedsstrukturkommission. Ifølge hende findes der ikke længere et ’ældreområde’ adskilt fra sundhedsvæsnet.

Regeringen nedsatte sidst i marts en ny såkaldt sundhedsstrukturkommission bestående af en række faglige eksperter. Her i blandt konsulent og tidligere projektchef i Vive Sidsel Vinge, som har et særligt blik for svagheder i de kommunale tilbud til primært syge ældre.<br>
Regeringen nedsatte sidst i marts en ny såkaldt sundhedsstrukturkommission bestående af en række faglige eksperter. Her i blandt konsulent og tidligere projektchef i Vive Sidsel Vinge, som har et særligt blik for svagheder i de kommunale tilbud til primært syge ældre.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Kommunernes 3.500 såkaldte midlertidige sengepladser til svækkede og primært ældre borgere fortæller en vigtig historie om det danske sundhedsvæsen.

Over de seneste årtier er sygehusvæsnet blevet stadig mere specialiseret og centraliseret. Produktiviteten er skruet op og indlæggelsestiden ned.

Samtidig er antallet af ældre steget.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00