Minister til møde om rygeforbud

Opfordringen til at indføre rygeforbud i restaurationsmiljøet fra Hotel- og Restaurationsbranchens Arbejdsgiverforening (HORESTA) og RestaurationsBranchens Forbund (RBF) er blevet hørt. De to organisationer vil blive kaldt til møde med ministeren.
Cecilie Bech

I januar lancerede HORESTA således sammen med ministeriet kampagnen "røg-frit-valg" for at synliggøre de røgfri tilbud, som allerede findes og for at gøre det nemmere for restauranter m.v. at indrette røgfri områder. Herudover er ministeriet lige nu i gang med et større serviceeftersyn af regler og aftaler om røgfri miljøer på en lang række offentligt tilgængelige steder. Jeg forventer at kunne melde tilbage om serviceeftersynets resultater i løbet af efteråret 2004.

Lars Løkke Rasmussen (V)
Sundhedsminister
Sundhedsministeren skal diskutere muligheden af at indføre totalt rygeforbud på hoteller og restauranter med Hotel- og Restaurationsbranchens Arbejdsgiverforening (HORESTA) og RestaurationsBranchens Forbund (RBF).

Ministeren vil snarligst indkalde de to organisationer til møde.

Opfordringen fra HORESTA og RBF kom på baggrund af en rapport fra Arbejdsmiljøinstituttet, der konkluderer, at mellem fem og ti medarbejdere på danske cafeer og restauranter hvert år dør som følge af passiv rygning.

Konklusionerne i rapporten fik HORESTA sammen med RBF til radikalt at skifte holdning. Organisationerne gik fra at være imod indførelsen af et rygeforbud i det danske restaurationsliv til ikke alene at være for, men til at opfordre politikerne til at indføre rygeforbud ved lov.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00