Nordfyns Kommune modtager sundhedscertificering

KORT NYT: Som den første kommune i Danmark er Nordfyns Kommune blevet sundhedscertificeret. Kommunen belønnes for en række sundhedsinitiativer.

Borgmester Morten
Andersen (V), sundhedskonsulent
Lone Slothuus Nordsof og kommunaldirektør Morten V. Pedersen, der modtog sundhedscertificeringen på vegne af Nordfyns Kommune. 
Borgmester Morten Andersen (V), sundhedskonsulent Lone Slothuus Nordsof og kommunaldirektør Morten V. Pedersen, der modtog sundhedscertificeringen på vegne af Nordfyns Kommune. Foto: Nordfyns Kommune
Franka Lykke Vedel KessingKatrine Falk Lønstrup

Nordfyns Kommune kunne mandag fejre sin nytildelte sundhedscertificering. En certificering, kommunen netop er blevet tildelt af Dansk Firmaidrætsforbund som den første i landet. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse tirsdag.

Dansk Firmaidrætsforbund (DFIF) begrunder på sin hjemmeside certificeringen med, at Nordfyns Kommune har indført en række nye sundhedsskabende tilbud og rutiner, der har gjort det sunde valg lettere for kommunens medarbejdere. Tilbud, der blandt andet omfatter Stoppakken med rygestop, Madkassen med sunde opskrifter og Helbredspakken med behandlingstilbud hos blandt andet fysioterapeuter og kiropraktorer.

Fakta
SundhedsCertificering er et kvalitetsstempel af en virksomheds sundhedsarbejde, der uddeles af Dansk Firmaidrætsforbund. Certificeringen gives til virksomheder, der arbejder strategisk, målrettet og engageret med sundhedsfremme på arbejdspladsen - inden for områderne Kost, Rygning, Alkohol, Motion og Stress (KRAM). Certifikatet gælder i to år, hvorefter der kan søges om en gencertificering.

Kilde: Nordfyns Kommune

Borgmester i Nordfyns Kommune Morten Andersen (V) beskriver på DFIF's hjemmeside kommunens sundhedssatsning:

0:000:00