Novo-chef bliver ny formand for Det Centrale Handicapråd

NY FORMAND: Vicepræsident i Novo Nordisk Liselotte Hyveled skal stå i spidsen for Det Centrale Handicapråd. Formandsskiftet sker, efter den tidligere formand, Dan Boyter, trådte tilbage som reaktion på regeringens udflytningsplaner.

Liselotte Hyveled er ny formand for Det Centrale Handicapråd. 
Liselotte Hyveled er ny formand for Det Centrale Handicapråd. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Katrine Skov Sørensen

Liselotte Hyveled er ny formand for Det Centrale Handicapråd, og hun tiltræder posten med øjeblikkelig virkning.

Det skriver Børne- og Socialministeriet i en pressemeddelelse. 

Den nye formand er til dagligt vicepræsident i Novo Nordisk og har erfaring fra flere forskellige bestyrelsesposter med i bagagen. Desuden står hun i spidsen for ”project opportunity”, som arbejder for at inkludere mennesker med autisme hos Novo Nordisk. 

Læs mere: Formand for handicapråd trækker sig efter udflytning til Brovst

Netop Liselotte Hyveleds erfaring er en af hovedbegrundelserne for valget af den nye formand, siger børne- og socialminister Mai Mercado (K).

"Med sin erfaring som erhvervsleder fra Novo, hvor hun også har taget initiativ til inklusion af mennesker med autisme, vil Liselotte Hyveled kunne styrke rådets fokus på et vigtigt område, nemlig handicappedes deltagelse på arbejdsmarkedet. Og det fokus er væsentligt, så vi kan blive endnu bedre til at få mennesker med handicap i arbejde," siger Mai Mercado i pressemeddelelsen. 

Selv er Liselotte Hyveled glad og ydmyg over at blive bedt om at påtage sig rollen som formand.

"Det er bestemt en opgave, jeg brænder meget for, og specielt at nedbryde nogle af de fordomme og stigma, der er i samfundet, som skyldes, at der mangler viden og accept af, hvor vigtigt det er for det enkelte menneske at blive respekteret og værdsat i form af at kunne bidrage til samfundet og få en positiv mening med livet generelt," siger den nyudnævnte formand. 

Udflytning er skyld i formandsskiftet
Det er kun få måneder siden, at erhvervsmanden Dan Boyter startede som formand for Det Centrale Handicapråd, men han valgte at træde tilbage som en reaktion på, at regeringen præsenterede udflytningsplanerne. De indebar nemlig, at sekretariatet for rådet flytter til Brovst i Nordjylland.

"Jeg havde glædet mig meget til formandsopgaven i Det Centrale Handicapråd, og det er ærgerligt, at skulle forlade posten, inden jeg rigtig har fået lejlighed til at gå i gang med arbejdet. Men nu har jeg desværre måttet erkende, at opgaven er markant ændret, da formandsarbejdet i den kommende periode får et stort internt fokus, som handler om at håndtere flytningen af sekretariatet med alt, hvad det indebærer," sagde Dan Boyter i en pressemeddelelse, i forbindelse med at han forlod posten. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Liselotte Hyveled

Erhvervsleder, Novo Nordisk
leadership diploma (Harvard Business School. 2015), Master of Medical Business strategies (sectorial MBA) (Copenhagen Business School. 2011), MSC.Pharm, pharmacy (Københavns Uni. 1992)

Mai Mercado

MF og gruppeformand (K), fhv. børne- og socialminister, fhv. formand, FOF
cand.scient.pol. (SDU 2008)

Dan Boyter

Direktør og hovedaktionær, Pressalit A/S, formand, Kaospiloterne, formand for styregruppen for Laboratorium for Innovation og Kreativitet i Danmark, bestyrelsesmedlem, Designmuseum Danmark
kommunikation (Paris 1992), HH (Handelshøjskolen i Århus 1985),

0:000:00