Om  
Lars Fruergaard Jørgensen

Novo-topchef er nyt medlem af Nationalbankens repræsentantskab

Lars Fruergaard Jørgensen indtrådte 1. april i Nationalbankens repræsentantskab, og bliver dermed den nyeste af de i alt 25 medlemmer i Nationalbankens øverste besluttende myndighed.

Lars Fruergaard Jørgensen har stået i spidsen for Novo Nordisks banebrydende behandlinger mod fedme, Wegovy og Ozempic, der har gjort virksomheden til Europas største.
Lars Fruergaard Jørgensen har stået i spidsen for Novo Nordisks banebrydende behandlinger mod fedme, Wegovy og Ozempic, der har gjort virksomheden til Europas største.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Administrerende direktør i Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jørgensen, er indtrådt i Nationalbankens repræsentantskab.

Af de 25 medlemmer i repræsentantskabet, udgøres otte af folketingsmedlemmer, hvoraf de resterende 15 medlemmer udgøres af et bredt udvalg af repræsentanter fra erhvervslivet.

Medlemmer vælges for fem år ad gangen, og kan højst genvælges to gange.

Repræsentantskabet er Nationalbankens øverste besluttende myndighed, og har dermed en vigtig rolle i at sikre stabiliteten af Danmarks økonomi.

Lars Fruergaard Jørgensen har været administrerende direktør i Novo Nordisk siden 2017, og er uddannet cand. merc. fra Aarhus Universitet.

Han blev i december 2023 kåret som årets person af Financial Times.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Fruergaard Jørgensen

Adm. direktør, Novo Nordisk
cand.merc.

0:000:00