Nu anbefaler Sundhedsstyrelsen mundbind i "særlige situationer"

RETNINGSLINJER: Sundhedsstyrelsen anbefaler nu, at borgerne tager mundbind på, hvis de skal coronatestes.

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu, at borgerne bruger mundbind i "helt særlige situationer".

"Vores væsentligste anbefaling er, at hvis man er smittet eller kunne være smittet med covid-19, så skal man isolere sig. Når man skal til sygehuset for at blive testet, kan man ikke holde sin isolation imens. Derfor anbefaler vi, at man i den situation tager mundbind på," siger styrelsens konstituerede vicedirektør, Helene Probst, i en pressemeddelelse.

Sundhedsstyrelsen opfordrer borgerne til at købe mundbind og have dem liggende, hvis de kommer i en situation, hvor de får brug for mundbind. Styrelsen påpeger samtidig, at det er vigtigt, at borgerne ved, hvordan de bruger mundbindene korrekt.

"Ellers mister de deres funktion, så man kan risikere at smitte andre eller sig selv, selvom hensigten er det modsatte. Man skal blandt andet være opmærksom på håndhygiejne, når man tager mundbindet på, og man skal huske at skifte det," siger Helene Probst.

Sundhedsstyrelsen ændrer anbefalingerne, efter at Verdenssundhedsorganisationen, WHO, i sidste måned opdaterede deres anbefalinger for brugen af mundbind.

Forrige artikel Læger har planer om kæmpe fusion Læger har planer om kæmpe fusion Næste artikel Danske politikere får pladser i nye EU-udvalg Danske politikere får pladser i nye EU-udvalg