Ny statistik om genoptræning

NOTE: Statens Institut for Folkesundhed har offentliggjort nye data om genoptræning. Det ser ud til, at behovet for genoptræning er det samme i hele landet.
Morten Okkels

Genoptræning er blandt de emner, som er belyst i "Sundhed og sygelighed i Danmark 2005 & udviklingen siden 1987", en rapport fra Statens Institut for Folkesundhed, der baserer sig på svar fra 14.566 personer i løbet af 2005 og 2006.

Det fremgår, at 4,8 pct. af de voksne danskere havde modtaget genoptræning inden for det foregående år, og 2,0 pct. oplevede et behov for genoptræning, der ikke blev opfyldt. Et lille flertal på 50,2 pct. af modtagerne gennemgik helt eller delvist genoptræning på hospitalet, og 31,7 pct. havde besøgt en privatpraktiserende fysio- eller ergoterapeut.

Genoptræning blev tildelt lidt flere kvinder end mænd, og relativt flere enlige end personer i ægteskab. Der er ikke omfattende forskelle regionerne imellem, hvad angår andelen af borgere, der var til genoptræning - her spændte det fra 4,4 pct. i Region Syddanmark til 5,6 pct. i Region Sjælland. 

Spørgsmålet om genoptræning inden for det seneste år har ikke optrådt i tidligere års sundheds- og sygelighedsundersøgelser. Derfor lader det sig ikke umiddelbart gøre at konstatere en udvikling på baggrund af disse tal.

0:000:00