Regioner: Sygehuse skal privat medfinansieres

SYGEHUSE: Danske Regioner vil have, at et offentligt-privat partnerskab skal medfinansiere de nye supersygehuse. Sundhedsministeren er åben over for ideen.
De nye supersygehuse til i alt 40 milliarder kroner bør delvist finansieres gennem et offentligt-privat partnerskab (OPP). Danske Regioner stiller forslaget til forhandlingerne om næste års økonomi på syge- og sundhedsområdet, som blev indledt 25. maj. Det skriver Børsen samme dag.

Næstformand i Danske Regioner og formand i Region Syddanmark Carl Holst (V) mener, at samarbejdet kan blive lærerigt for både det offentlige og private.

"Vi tror på, at det offentlige kan lære af det private. Ligesom vi tror, at det private kan lære af det offentlige. Men der er nogle barrierer i dag. Regeringen siger igen og igen, at den vil have mere offentligt-privat samarbejde. Derfor siger vi: Nu skal I ikke bare sige det, nu skal I også handle på det," siger han til Børsen.

Pensionsmidler til sygehusene
Ideen lægger op til at pensionskasser, for eksempel ATP eller Pension Danmark, investerer en del af deres formue i de nye supersygehuse. Pension Danmarks administrerende direktør Torben Möger Pedersen er positiv over for Danske Regioners udmelding.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00