Omstridt S-forslag om ny velfærdslov kommer til februar

LOVKATALOG: Regeringen vil efter nytår fremsætte en lov, der skal tvinge regeringen − uanset hvem den består af − til at afsætte nok penge til velfærd i takt med det stigende antal børn og ældre. Radikale og Venstre er skeptiske, men for Dansk Folkeparti er det "sød musik".

Statsminister Mette Frederiksen vil forpligte enhver regering til at lade velfærdsudgifterne følge det demografiske træk.
Statsminister Mette Frederiksen vil forpligte enhver regering til at lade velfærdsudgifterne følge det demografiske træk.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Jeppe Sahlholdt

Men jeg må samtidig sige, at Mette Frederiksen, også når det gælder velfærdsloven, er totalt ukonkret.

Sophie Løhde
Politisk ordfører, Venstre

I de kommende år skal det være lovpligtigt for den siddende regering at afsætte så mange penge til velfærd, at det dækker udgifterne til flere børn og ældre. Og det skal gælde, uanset om statsministeren hedder Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen eller noget tredje.

Det mener S-regeringen, som derfor nu gør alvor af et løfte fra valgkampen.

Tirsdag fremlagde regeringen listen over de love, den har tænkt sig at foreslå i den politiske sæson, der netop er skudt i gang. Og her fremgår det, at finansminister Nicolai Wammen (S) til februar vil fremsætte en 'Velfærdslov'.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00