Partier raser over kort svarfrist fra regeringen på aftale om dobbeltdonation af sæd og æg: "Det er sjusk"

En aftale, der gør det muligt for lesbiske kvinder at donere æg til hinanden, nærmer sig. Men processen bliver mødt med hård kritik fra Konservative og SF, som beskylder regeringen for at skabe dårlige arbejdsforhold.

I 2017 tog Etisk Råd stilling til dobbeltdonation. Ved dobbeltdonation modtager en kvinde, der ønsker at blive gravid, både æg og sæd fra donorer. Et flertal i rådet anbefalede, at dobbeltdonation skal være muligt i tilfælde, hvor der er sundhedsfagligt belæg for det.
I 2017 tog Etisk Råd stilling til dobbeltdonation. Ved dobbeltdonation modtager en kvinde, der ønsker at blive gravid, både æg og sæd fra donorer. Et flertal i rådet anbefalede, at dobbeltdonation skal være muligt i tilfælde, hvor der er sundhedsfagligt belæg for det.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Torsdag klokken 14.06 tikkede en mail ind hos Mette Abildgaard, politisk ordfører i Konservative.

”Her kommer aftaleudkast. Vil I være med? Svar inden mandag kl. 10,” var ifølge Mette Abildgaard indholdet af mailen.

Aftalen drejer sig om dobbeltdonation af sæd og æg. Dobbeltdonation betyder, at en kvinde modtager både sæd og æg fra donorer, og at barnet dermed ikke bliver biologisk beslægtet med sine forældre.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024