PLO-kaos kan skade sundhedsvæsnet

ANALYSE: I både regionerne og på Christiansborg kan man nu med rette frygte for det fremtidige samarbejde med de praktiserende læger, efter kritiker-fløj har fået kanonvalg i PLO’s øverste beslutningsorgan.

Stærke kræfter i den nyindvalgte kritikerfløj i PLO’s repræsentantskab vil gå efter at vælte den nuværende formand, Bruno Melgaard Jensen.<br>
Stærke kræfter i den nyindvalgte kritikerfløj i PLO’s repræsentantskab vil gå efter at vælte den nuværende formand, Bruno Melgaard Jensen.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Sidste uges valg til PLO’s repræsentantskab har skabt alvorlig bekymring hos regionerne og til dels på Christiansborg.  

Tidligere PLO-formand Henrik Dibbern og en lang række andre kritikere af den nuværende PLO-ledelse blev nemlig forleden valgt ind i PLO’s repræsentantskab. Repræsentantskabet er den øverste beslutningsmyndighed i foreningen for de 3600 praktiserende læger.

Og valget kan derfor have konsekvenser for både PLO, de enkelte regioner og kommuner, men også regeringens planer om at modernisere sundhedsvæsnet. Regeringens sundhedsudspil skulle udover at appellere til vælgerne også signalere et tilbud om en slags ny start for de alment praktiserende læger. Her er lægerne ligesom i andre aktørers udspil tilskrevet en stor rolle i fremtidens sundhedsvæsen. Og med udspillet var også lovningen på en milliard kroner til nye lægehuse, der skal være med til at modernisere almen praksis.

0:000:00