Politikere afviser at underkende styrelse

Trods hård kritik af Sundhedsstyrelsens afvisning af Region Sjællands ønske om at udføre akutte ballonudvidelser, er ingen af Folketingets sundhedsordførere klar til at underkende styrelsens beslutning.
Sundhedsordførerne fra EL, V og DF mener ikke, at Sundhedsstyrelsen ordentligt har begrundet, hvorfor man i Region Sjælland ikke kan få tilladelse til at udføre akutte ballonudvidelser hos hjertepatienter.
Sundhedsordførerne fra EL, V og DF mener ikke, at Sundhedsstyrelsen ordentligt har begrundet, hvorfor man i Region Sjælland ikke kan få tilladelse til at udføre akutte ballonudvidelser hos hjertepatienter.Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Ikke alle Folketingets sundheds-politikere er lige overbeviste af Sundhedsstyrelsens begrundelser for at afvise Region Sjællands ansøgning om, at Roskilde sygehus kan udføre akutte ballonudvidelser på hjertepatienter. Men styrelsen står ikke til at blive underkendt af et flertal i Folketinget.

Det står klart efter, at Altinget.dk har talt med sundhedsordførerne fra Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale og Enhedslisten.

Ingen af ordførerne taler for, at Folketinget skal gribe ind og ændre sundhedsloven, så det ikke længere suverænt er Sundhedsstyrelsen, der afgør, hvor de mest specialiserede behandlinger i Danmark skal udføres.

0:000:00