Politikerne: Arbejdet med kliniske retningslinjer skal fortsætte 

PENGE: Lægerne frygter, at udviklingen af kliniske retningslinjer går i stå, når bevillingen udløber. Men nu melder politikerne ud, at arbejdet skal fortsætte, dog måske ikke som hidtil.

Foto: Colourbox.com
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at arbejdet med retningslinjer ikke videreføres fremadrettet, hvor der selvfølgelig må findes en løsning i forhold til en model for proces og finansiering.

Sophie Løhde (V)
Sundhedsordfører

En af Lægeforeningens vigtigste sundhedspolitiske mærkesager løber om godt et år tør for penge. Udarbejdelsen af de kliniske retningslinjer, der via en bevilling på 80 millioner har ført til, at der i perioden bliver udarbejdet 50 kliniske retningslinjer. Retningslinjerne har også Danske Patienter og Dansk Sygeplejeråd som fortalere.

Men politikerne har ikke meldt ud, om de ønsker, at der skal udarbejdes flere kliniske retningslinjer, og om de nuværende skal opdateres fremover når arbejdet med de 50 retningslinjer er færdige.

På en konference forleden om de nationale kliniske retningslinjer deltog sundhedsminister Nick Hækkerup (S) som oplægsholder, dog uden at sige noget om, hvorvidt der er planer om at sikre flere penge til de kliniske retningslinjer. 

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00