Politisk forvirring om lesbiskes befrugtning

NYHED: Begge regeringspartier fremsætter ændringsforslag, når lov om kunstig befrugtning tredjebehandles fredag. Begge partier vil forringe enlige kvinder og lesbiskes ret til kunstig befrugtning. En ret de havde i én uge. Ingen har overblik. Alt kan ske.
Lars Igum Rasmussen

De vil forringe det, de vedtog for en uge siden. Men der er ingen tvivl om, at vi holder "bide-negle-fest" på fredag.

Kamal Qureshi
Sundhedsordfører (SF)
Enlige kvinder og lesbiske kan ende med en lang næse i stedet for et barn i maven.

I sidste uge fik disse kvinder ret til kunstig befrugtning foretaget af læger på de offentlige hospitaler efter en helt exceptionel afstemning ved andenbehandlingen på Christiansborg.

Det var seks Venstre-politikere anført af Jens Rohde, der overraskende stemte oppositionens forslag igennem.

Men nu fremsætter både De Konservative og politikere fra Venstre to forskellige ændringsforslag inden den sidste og afgørende afstemning fredag. Og ingen har overblik over, hvor det ender.

Dokumentation

Læs Løkkes holdning:

Altinget fangede sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på vej ned af folketingstrappen. Dette var hans kommentar til turbulensen, inden han forlod Christiansborg på vej mod et ventende fly:

"Vi drøfter det i regeringen i morgen. Regeringens udgangspunkt har været, at vi ikke har haft brug for nogen ændring af den gældende retstilstand. I onsdags blev vi stemt ned på et meget vidtgående forslag. Man kan sige, at det forslag, der nu er bragt i spil, har bragt sagen noget nærmere det, der var regeringens udspil. Men ser man isoleret på Søren Pinds forslag og har glemt forspillet, så ville jeg stemme imod. Men det drøfter vi i morgen."


0:000:00