Politiske aktører glemmer medielobbyismen

Kommunikationschef Erik Harr fastslår i ny bog, at organisationer er dårlige til at sætte dagsordenen gennem bevidst brug af egne medier.
Kommunikationschef Erik Harr, Dansk Sygeplejeråd, udgiver bog om medielobbyisme, som mange organisationer efter hans mening forsømmer.
Kommunikationschef Erik Harr, Dansk Sygeplejeråd, udgiver bog om medielobbyisme, som mange organisationer efter hans mening forsømmer. Foto: Kristian Fristed Eskildsen
Natali Braagaard

Det væsentlige er at lave nogle andre fødekæder end de klassiske, fordi du skaber et forum, hvor du kan diskutere nogle emner, som er lettere at diskutere i det pågældende medie, end det måske er blandt topfolkene på politisk plan.

Erik Harr
Kommunikationschef, forfatter
Fakta
Erik Harr (født 1969) er cand. mag., tidligere redaktør i LO, journalist på Morgenavisen Jyllands-Posten og tekstforfatter i kommunikations- og reklamebranchen og nu ansat som kommunikationschef i Dansk Sygeplejeråd.

Erik Harr har tidligere udgivet ”Skift stil – nye veje for centrum-venstre og fagbevægelsen” (2004) og været medredaktør af antologien ”Klondike og karaoke – dansk medie- og populærkultur i 90’erne” (1998).

Fra oktober 2006 er Erik Harr associeret som medlem af advisory board i Samuelsen – Center for Politisk Analyse.


Kilde: Altinget

Fagbladet 3F gør det. Danmarks Jægerbund gør det ikke. Vi taler om medielobbyisme og organisationers evne til bevidst at bruge egne medier som hjemmesider og nyhedsbreve til andet end kun at kommunikere med egne målgrupper som specialarbejdere eller jægere.

Ifølge Erik Harr, kommunikationschef i Dansk Sygeplejeråd og forfatter af bogen ”Medielobbyisme – kunsten at sætte dagsorden”, kan organisationer med fordel benytte både medarbejdere og medlemmer til at skabe historier og eksponere disse til det øvrige mediebillede for at blive en del af debatten i det offentlige rum – deraf navnet medielobbyisme.

Medielobbyisme
”Med medielobbyisme taler vi om at gå bevidst efter at få sit budskab eksponeret i al offentlighed – at sætte noget på dagsordenen handler jo netop om at inddrage interessenter, få skabt et forum for diskussion og være med til at kridte banen op for, hvad der er væsentligt at diskutere,” siger Erik Harr i dette interview med Altinget.

0:000:00