Prioritering på dagsordenen ved regionsvalg

RV13: Regionerne skal prioritere skarpt, også i forhold til medicin, insisterede flere spidskandidater på, da Lægemiddelindustriforeningen inviterede til vælgermøde forud for regionsvalget.
Foto: Colourbox
Lasse Lange

Jeg har som konsulent for visse virksomheder indenfor lægemiddelindustrien oplevet, hvor forholdsvis enkelt det er at hidse politikere op til at mene, at hvis ikke et bestemt nyt lægemiddel kommer på markedet og bliver indført i samtlige regioner nu, så er det forfærdeligt.

Martin Geertsen (V)
Spidskandidat i Region Hovedstaden
Det så slet ikke ud til at være et repræsentativt udvalg af vælgerne, der var mødt op, da Lægemiddelindustrien onsdag inviterede til vælgermøde forud for det kommende regionsrådsvalg.

Efter alt at dømme var det derimod først og fremmest repræsentanter for industrien og forskellige interesseorganisationer, der kom for at høre syv af de vigtigste spidskandidater til regionsrådet i hovedstaden tale om medicinaludgifter og prioriteringer i sundhedsvæsenet.

For prioriteres skal der, sagde blandt andre Socialdemokraternes Sophie Hæstorp Andersen:

"Det er nødvendigt at prioritere benhårdt og på et fagligt grundlag," sagde socialdemokraten og henviste til, at KRIS efter hendes vurdering allerede ser ud til at inddrage økonomi i sine overvejelser.

0:000:00