Region: Privathospitalerne har effektiviseret vores sygehuse

INTERVIEW: Borgerlig udvalgsformand i Region Syddanmark afviser, at regionen har vendt privathospitalerne ryggen, selvom den næsten ikke bruger dem længere.
Region Syddanmark har dårlige erfaringer med brugen af en privat operatør på Aabenraa Sygehus. Det blev for dyrt, siger regionens udvalgsformand.
Region Syddanmark har dårlige erfaringer med brugen af en privat operatør på Aabenraa Sygehus. Det blev for dyrt, siger regionens udvalgsformand.Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Thava var et godt eksempel på problemerne ved at bruge privathospitaler. Vores opgørelse viste, at Thava systematisk har leveret dyrere og flere ydelser, end der var faglig dækning for.

Stephanie Lose (V)
Region Syddanmark

"Vi har haft stor succes med at benytte privathospitalerne. De har sikret os ekstra kapacitet til en lav pris, når vi har haft behov," siger Stephanie Lose (V), der er formand for Region Syddanmarks innovationsudvalg. 

Meldingen kommer, efter at CEPOS i Altinget har undret sig kraftigt over den førte sundhedspolitik i landets eneste region med et borgerligt flertal.

LÆS: CEPOS SKUFFET OVER REGION SYDDANMARK

En opgørelse viser nemlig, at Region Syddanmark er den region i Danmark, der bruger færrest penge på privathospitaler, ligesom regionen har droslet ned på det private samarbejde på andre områder.

0:000:00