Professor om økonomiaftale: Et skrabet resultat på Wammens præmisser

Mange kommuner står ifølge professor i kommuneøkonomi over for svære økonomiske prioriteringer med økonomiaftalen for 2022. Pengene følger ikke med de stigende udgifter, og uden yderligere midler er der reelt tale om en spareaftale.

Regeringen ville ikke finde flere penge i økonomiaftalen for 2022 til at sikre bedre økonomi bag kommunernes indsatser til borgere med fysisk eller psykisk handicap.
Regeringen ville ikke finde flere penge i økonomiaftalen for 2022 til at sikre bedre økonomi bag kommunernes indsatser til borgere med fysisk eller psykisk handicap.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Regeringen og KL’s præsentation af næste års økonomiaftale lignede mest af alt et forsøg på at liste sig ud gennem bagdøren.

Sent tirsdag aften blev pressen med under tyve minutters varsel indkaldt til et såkaldt doorstep i Finansministeriet, hvor parterne præsenterede forhandlingsresultatet foran et par enkelte snurrende kameraer.

Der var da heller ikke ligefrem tale om noget prangende resultat for kommunernes vedkommende, hvis man spørger Kurt Houlberg, der er professor i kommuneøkonomi ved Vive.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00