R: Rygelov er hullet som en si

NYHED: Første behandling af forslaget til en ny rygelov blev kun gjort til genstand for debat pga. De Radikale - de øvrige partier stod skulder ved skulder.
Rikke Schielder Jørgensen

Forligsparterne har truffet et valg. Og det valg har en social slagside, fordi det forfordeler "de fine" på enkeltmandskontorerne og ikke rengøringsassistenten.

Charlotte Fischer
Sundhedsordfører (R)

Det er dybt usympatisk, at forslaget til den nye rygelov favoriserer rygerne på enkeltmandskontorerne og ikke den rengøringsassistent, der skal derind bagefter. Det mener De Radikale om en af undtagelserne i lovforslaget. Derfor har de som det eneste parti i Folketinget valgt at hoppe af forligsvognen.

Og netop undtagelserne var omdrejningspunktet i dagens behandling af det udspil, som skal fremme røgfrie miljøer, primært på de danske arbejdspladser.

Rygelov har social slagside
"Forligsparterne har truffet et valg. Og det valg har en social slagside, fordi det forfordeler 'de fine' på enkeltmandskontorerne og ikke rengøringsassistenten. Han eller hun har jo ikke noget reelt valg i forhold til at gøre rent på et rygerkontor eller ej," lynede De Radikales sundhedsordfører, Charlotte Fischer, fra sin plads i salen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00