Regeringen afsætter 170 millioner til hjemmeplejen: De ældres hjem skal ikke være en banegård

Hjemmeplejen skal bestå af mindre og mere faste teams, så den ældre borger kommer til at støde på færre ansigter og mere nærhed. Sådan lyder forhåbningen fra regeringen og dets støttepartier, der har afsat 170 millioner kroner til formålet. 

Hjemmeplejen skal være mindre banegård og mere nær, mener social- og ældreministeren.
Hjemmeplejen skal være mindre banegård og mere nær, mener social- og ældreministeren.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Freja Søgaard

Ældre borgeres hjem skal ikke være en banegård, hvor skiftende plejepersonale løber ind og ud. Sådan har det flere gange lydt fra forskellige politikere, når snakken er faldet på hjemmeplejen.

"Vi skal sige til kommunerne, at det nu er slut med flere banegårde, og at man skal indføre faste og mindre teams", lød det blandt andet fra den daværende sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) under ældretopmødet i 2020. 

Og nu skal det ifølge Social- og ældreministeriet være helt slut. Torsdag præsenterede regeringen sammen med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet, at der afsættes 170 millioner kroner i 2021, som skal gå til faste og selvstyrende teams i hjemmeplejen. 

0:000:00