Regeringen vil sætte socialt udsattes tænder på finansloven

FINANSLOV: Gratis tandpleje til socialt udsatte er en del af regeringens finanslovsudspil. Forslaget møder opbakning hos støttepartierne, der dog gerne vil finde flere penge til formålet.

42 procent af alle socialt udsatte har færre end 20 tænder tilbage i munden, viser tal fra Den Nationale Sundhedsprofil.
42 procent af alle socialt udsatte har færre end 20 tænder tilbage i munden, viser tal fra Den Nationale Sundhedsprofil.Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

60 millioner er ikke ret meget. Det er noget, vi vil spille ind med i forhandlingerne.

Peder Hvelplund (EL)
Sundhedsordfører

Mørke stumper i munden, blødende tandkødsbetændelse og jagende smerter. 

Det er noget af det, som mange af landets udsatte må slås med, fordi de ikke har råd til regelmæssige tandlægebesøg. 

Med sit finanslovsudspil for 2020 lægger regeringen op til at bruge 60 millioner kroner på gratis tandpleje til samfundets mest socialt udsatte borgere.

Dokumentation

Det står der i finanslovsudspillet:

Regeringen ønsker desuden at gøre noget ved det forhold, at de mest socialt udsatte borgere i Danmark har markant dårligere tandsundhed og går mindre til tandlæge end den øvrige befolkning. Regeringen vil derfor tilrettelægge et målrettet og vederlagsfrit tandplejetilbud til de mest socialt udsatte borgere i det danske samfund. Tilbuddet skal understøtte en styrket tandsundhed blandt gruppen, så de, der har mest brug for hjælpen, får den hjælp, som de har brug for. Rammen til nye socialpolitiske indsatser på 60 millioner kroner årligt fra 2020-2023 målrettes dette formål. Udmøntningen konkretiseres inden for denne ramme i et videre arbejde blandt andet med inddragelse af KL.

Kilde: Velfærd først - tryghed, tillid og en grøn fremtid. Finanslovsforslaget 2020.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024